Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова ФБР цялостно да разследва

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова ФБР цялостно да разследва
Коментари Харесай

Тръмп е принуден да води поредната битка в президентската си война

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани ФБР изцяло да проверява обвиняванията в полова експанзия против номинирания от него претендент за член на Върховния съд Брет Кавано, само че изрази вяра това да не се трансформира в " лов на вещици ", съобщи Associated Press.
На този стадий Тръмп не отдръпва поддръжката си от номинацията на Кавано. Американският държавен глава изрази предпочитание инспекцията да бъде обстойна и изрично отхвърли обвиняванията от страна на съперници, за опити на Белия дом да я лимитира по някакъв метод.
" Нека ФБР да си свърши работата, само че да не се бави, тъй като протакането е незаслужено по отношение на фамилията на Кавано ", съобщи Тръмп. Президентът акцентира, че според поисканото от Сената, следствието би трябвало да завърши в границите на по-малко от седмица.
Припомня, че претендентът за висш арбитър Брет Кавано беше упрекнат в полово посягане от 51-годишната университетска преподавателка по логика на психиката - Кристин Блейзи Форд. В изявление за Washington Post тя съобщи, че на ваучър при започване на 80-те години на предишния век е станала обект на полово принуждение от страна на Кавано, който тогава учел в частна гимназия в покрайнините на Вашингтон. Според изказванията ѝ по време на купона, Кавано прекалил с използването на алкохол, след което стартира да я допира без нейно предпочитание и се опитал да съблече облеклата ѝ.
Кавано изрично отхвърли обвиняванията и ги окачестви като " цялостна неистина ".
Впоследствие обвинявания към Кавано насочиха още две дами. Джули Суитник твърди, че Кавано и един от приятелите му Марк Джъдж са опипвали и докосвали девойки без тяхно единодушие. Показанията ѝ гласят още, че тя е била жертва на групово обезчестяване по време на ваучър, на който участвал и Кавано.
Кавано е упрекнат също, че е посочил члена си пред колежка от университета по време на вечеря с доста алкохол в Йейл.
Номинацията на Кавано е от доста съществено значение, тъй като в случай че бъде одобрен от Сената, той може да промени салдото на силите във Върховния съд. Към този миг, републиканците имат доста дребен превес (с 51 против 49 места за демократите) в Сената, който има последната дума по кандидатурите, препоръчани от американския президент.
Желанието на Тръмп беше следствието да завърши по-бързо и да се организира финалния избор за одобряването на Кавано на пленарно съвещание на Сената. Сенаторът от Републиканската партия Джеф Флейк обаче съобщи, че поддръжката му на гласуването в Сената ще зависи от следствието, принуждавайки републиканското управление да отсрочи гласуването с една седмица.
Флейк е прочут като критик на американския държавен глава. Той изрази отрицателно отношение по отношение на срещата сред Тръмп и съветския президент Владимир Путин в Хелзинки. Отношенията сред Флейк и Тръмп в допълнение се обтегнаха, откакто двамата имаха несъгласия по отношение на митническите цени, наложени от Тръмп на редица съдружници на Европейски Съюз. В поредност известия в Twitter, директно откакто Тръмп подписа указа за митата, Флейк съобщи, че те съставляват " брак сред две смъртоносни за икономическия напредък токсини - протекционизмът и несигурността ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР