Президентът на САЩ Доналд Тръмп прикани днес американците, засегнати от

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп прикани днес американците, засегнати от
Коментари Харесай

Почти рекордни студове в САЩ. Тръмп: Къде е доброто старо Глобално затопляне

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани през днешния ден американците, наранени от зимните стихии, да бъдат деликатни, предадоха АП и ТАСС.

" Бъдете деликатни и се пробвайте да не излизате от къщи. Голяма част от страната страда от изключителни снеговалежи и съвсем рекордни студове ", написа Тръмп в " Туитър ". В текста той означи, че " няма да е неприятно, в случай че в този момент имаме малко от положителното остаряло Глобално стопляне ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Тръмп постоянно е изказвал подозрения в научните причини за съществуването на световното стопляне. Той и преди е смесвал краткосрочни модели на атмосферните условия с дълготрайните промени в климата, макар че това опонира на така наречен

Национална оценка на климата, направена от Белия дом, означават организациите.

Зимните стихии в североизточните и централните региони на Съединени американски щати предизвикаха тук-там най-ниските температури за сезона и значителни снеговалежи през вчерашния ден и тази заран. В северната част на щата Ню Йорк снежната завивка доближава 28 см, а елементи от Нова Англия са засипани от близо 60 см сняг.

Комбинацията от дъжд и температури под нулата провокира комплициране на въздушния трафик, като през днешния ден из страната бяха анулирани близо 5000 полета, а през вчерашния ден броят им беше 6700.

Първият огромен снеговалеж за годината в столицата Вашингтон и околните щати Мериленд и Вирджиния сковава работата на компании и институции и докара до транспортен безпорядък. Властите в засегнатите от стихията региони предлагат на хората да се въздържат от пътувания с персоналните си коли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР