Президентът на САЩ Доналд Тръмп прикани днес американците, засегнати от

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп прикани днес американците, засегнати от
Коментари Харесай

Тръмп за зимните бури: Няма да е зле, ако сега имаме малко от доброто старо Глобално затопляне

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани през днешния ден американците, наранени от зимните стихии, да бъдат деликатни, съобщи АП.

"Бъдете деликатни и се пробвайте да не излизате от домове си. Голяма част от страната страда от изключителни снеговалежи и съвсем рекордни студове ", написа Тръмп в "Туитър ". В текста той означи, че "няма да е неприятно, в случай че в този момент имаме малко от положителното остаряло Глобално стопляне ". Тръмп постоянно е изказвал подозрения в научните причини за съществуването на световното стопляне. Той и преди е смесвал краткосрочни модели на атмосферните условия с дълготрайните промени в климата, макар че това опонира на така наречен Национална оценка на климата, направена от Белия дом, отбелязва организацията.

Зимните стихии в североизточните и централните региони на Съединени американски щати предизвикаха тук-там най-ниските температури за сезона и значителни снеговалежи през вчерашния ден и тази заран. В северната част на щата Ню Йорк снежната завивка доближава 28 см, а елементи от Нова Англия са засипани от близо 60 см сняг. Комбинацията от дъжд и температури под нулата провокира комплициране на въздушния трафик, като през днешния ден из страната бяха анулирани близо 5000 полета, а през вчерашния ден броят им беше 6700. Първият огромен снеговалеж за годината в столицата Вашингтон и околните щати Мериленд и Вирджиния сковава работата на компании и институции и докара до транспортен безпорядък. Властите в засегнатите от стихията региони предлагат на хората да се въздържат от пътувания с персоналните си коли.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР