Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави полския си колега Анджей

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп поздрави полския си колега Анджей
Коментари Харесай

Доналд Тръмп поздрави полския си колега

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп поздрави полския си сътрудник Анджей Дуда за това, че си обезпечи втори мандат на балотажа на президентските избори в неделя, съобщи ДПА.

"Поздравления за моя другар, президента на Полша Анджей Дуда, за неговото историческо преизбиране! Очаквам с неспокойствие да продължим нашата значима работа в редица сфери, в това число в защитата, търговията, енергетиката и телекомуникационната сигурност! ", написа в Туитър стопанинът на Белия дом.



Анджей Дуда

На втория тур консерваторът Дуда съумя да победи със напълно дребна преднина демократичния кмет на Варшава Рафал Тшасковски.

В края на юни, малко преди първия тур, полският президент посети Белия дом. По време на визитата двамата държавни глави потвърдиха, че Съединени американски щати ще усилят военното си наличие в Полша. Тръмп сподели тогава, че част от американските войски, които се възнамерява да изоставен Германия, може да бъдат трансферирани на полска земя.

В Полша тази аудиенция провокира рецензии измежду съперниците на Дуда, тъй като бе възприета като опит полската външна политика да бъде употребена в помощ на предизборната акция на президента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР