Президентът на САЩ Доналд Тръмп помилва посмъртно първия афроамерикански шампион

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп помилва посмъртно първия афроамерикански шампион
Коментари Харесай

Под зоркия поглед на Слай: Тръмп помилва посмъртно шампион по бокс

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп помилва посмъртно първия афроамерикански първенец по бокс в тежка категория Джак Джонсън, чиято присъда, произнесена преди над 100 години , съгласно мнозина е била стимулирана от расистки подбуди, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.
 Тръмп и Сталоун БГНЕС
По време на церемонията в Овалния кабинет Тръмп съобщи, че в този момент се отстранява една историческа неправда и се отдава респект на именития боксьор.

Сред присъстващите беше и артистът Силвестър Сталоун , прочут с ролята си на боксьор във кино лентата " Роки ". Преди време точно Сталоун обърнал на Тръмп внимание върху ориста на Джонсън.
 Тръмп и Сталоун БГНЕС-->
Джонсън става първенец по бокс в тежка категория през 1908 година, а през 1913 година е наказан, тъй като пътувал с бялата си другарка . Той бил измамен под отговорност по силата на закона Ман, забраняващ транспортиране на дами от един щат в различен с " неморална " цел. Всички правосъдни заседатели по делото са били бели.
 Тръмп и Сталоун БГНЕС
Тръмп акцентира, че Джонсън е лежал 10 месеца в пандиза " за нещо, което мнозина считат за неправда по расистки подбуди ". С президентското опрощение тази присъда се заличава посмъртно, изчиствайки името на боксьора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР