Президентът на САЩ Доналд Тръмп помилва бивш американски командос, който

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп помилва бивш американски командос, който
Коментари Харесай

Тръмп се намеси в съдебни случай на военното правосъдие и помилва двама военнослужещи

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп помилва някогашен американски командос, който трябваше да бъде съден поради убийството на хипотетичен афганистански бомбаджия и американски лейтенант, наказан за ликвидиране, тъй като наредил на подчинените си да стрелят по трима афганистанци, убивайки двама от тях, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп, в качеството си на главнокомандващ на американските въоръжени сили разпореди и покачване за командос от морските тюлени, наказан за това, че театралничил с мъртъв войник от Ислямска страна в Ирак.

Помилваните са надлежно майор Матю Голстейн и лейтенант Клинт Лоурънс. Първият трябваше да се изправи в съда следващата година, тъй като през 2010 година по време на задача в Афганистан умъртвил хипотетичен бомбаджия. По това време Голстейн ръководел екип от командоси и считал, че афганистанецът бил виновен за детонация, в която били убити двама американски военнослужещи. Лоурънс пък беше наказан на 19 години затвор за това, че разпоредил на подчинените си да стрелят през юли 2012 година по трима невъоръжени афганистанци. Двама от афганистанците били убити. Лоурънс към този момент прекара над 6 години от присъдата си във военния затвор в базата Форт Ливънуърт в щата Канзас.

Заповедта за покачване на Тръмп пък касае Едуард Галахър - морски тюлен, упрекнат, че е театралничил за фотография с мъртъв покорен войник на ИД в Ирак през 2017 година Галахър трябвало да бъде нараснал, когато избухнал абсурдът със фотографията. Той бил намален, откакто виновността му била приета. Заради понижението Галахър щял да изгуби до 200 000 $ от пенсионни фондове, полагащи се на боен с сан, какъвто той имал преди този момент.

Говорителката на Белия дом Стефани Гришам съобщи, че президентът Тръмп е виновен за гарантирането на правоприлагането и че "помилването се афишира ", когато е уместно.

"В продължение на над 200 години президентите са употребявали властта си, с цел да дадат втори късмет на заслужаващи това хора, в това число такива в униформа, които са служили на нашата страна ", добави говорителката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР