Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че високопоставени лидери на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че високопоставени лидери на
Коментари Харесай

Тръмп отмени тайни преговори с талибаните

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че високопоставени водачи на талибаните са пътували до Съединени американски щати за секрети мирни договаряния с присъединяване на президента на Афганистан Ашраф Гани. Планирало се е те да се проведат през днешния ден в резиденцията " Кемп Дейвид ", само че американският президент ги е отменил.

Новината беше обявена от самия Тръмп в профила му в Twitter.

Той уточни, че причина за неуспеха на срещата е терористичната офанзива в дипломатическия квартал на Кабул, при която бяха убити 12 души, измежду които и американски боец.

Талибаните са признали, че са направили офанзивата, като са считали, че по този начин ще засилят позициите си при договарянията.

По думите на Тръмп, надали може да се подписа значимо съглашение с хора, които не са в положение да се схванат за преустановяване на огъня до момента в който траят мирните договаряния и вместо това убиват почтени хора.

" Още какъв брой десетилетия са подготвени да водят война? " - споделя още президентът на Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР