Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е готов да

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е готов да
Коментари Харесай

Тръмп готов да се срещне с Мадуро, но предупреди - всички опции са на масата

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че е подготвен да се срещне с президента на Венецуела Николас Мадуро, в случай че това би помогнало на народа на Венецуела, само че предизвести, че " всички варианти към момента са на масата за справяне с рецесията ", оповестява " Ройтерс ".

Мадуро разяснява, че се надявал да провежда среща лице в лице с Тръмп. Белият дом отговори на сходно искане през предходната година, като съобщи, че такава среща ще се случи, когато страната се завърне към демокрацията.

Мадуро би трябвало да приказва по-късно през днешния ден пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, на което участват държавните и държавните ръководители на страните по света.

 Съединени американски щати преговаряли с военни във Венецуела за събаряне на Мадуро
Съединени американски щати преговаряли с военни във Венецуела за събаряне на Мадуро

Това написа американският вестник " Ню Йорк таймс "

" Аз сигурно ще съм отворен за това, подготвен съм да се срещна с всеки ", уточни Тръмп, допълвайки: " Ще се погрижим за Венецуела , в случай че той е тук и желае да се срещнем, не е в проектите ми, само че в случай че мога да оказа помощ на хората, аз тъкмо за това съм тук . "

При ръководството на Мадуро Венецуела ограничи пълномощията на законодателния орган, който е следен от опозицията, хвърли в пандиза опозиционни политици и сътвори успореден конгрес с неограничени пълномощия.

Инфлацията е към 200 хиляди %, а съществени храни и медикаменти като ориз и антибиотици все по-трудно се намират. Това докара до всеобщо бягство на венецуелци в околните латиноамерикански страни, където границите към този момент са затрупани от венецуелски мигранти.

 Съединени американски щати постановат наказания на шестима видни венецуелски политици
Съединени американски щати постановат наказания на шестима видни венецуелски политици

Сред тях са вицепрезидентът, военният министър и първата дама

Мадуро твърди, че е жертва на " икономическа война ", водена от врагове, ръководени от Съединени американски щати. Той отхвърля да лимитира политическите свободи, настоявайки, че опозиционните водачи са възнамерявали опити за убийството му и са се пробвали да го смъкват от власт посредством насилствени улични митинги.

" Всички варианти са на масата, всички ", посочи Тръмп. " Категоричните и по-малко безапелационните, а вие знаете какво имам поради под мощни . Всяка алтернатива е на масата във връзка с Венецуела ", добави президентът на Съединени американски щати.

Вчера Съединени американски щати постановиха нови наказания против брачната половинка на Мадуро и на няколко от неговите доближени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР