Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа името си на новопостроен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа името си на новопостроен
Коментари Харесай

Тръмп посети стената по границата с Мексико

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп написа името си на новопостроен сектор от стената по границата с Мексико, определяйки я като "система за сигурност от международна класа ", която ще бъде на практика невъзможна за прекосяване, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп обиколи секция от стената наоколо до Сан Диего. Това не е първото му посещаване в региона - през март 2018 година той прегледа прототипи на стената, които управляващите по-късно унищожиха, с цел да разчистят място за 22,4 км стена от цялостни с бетон стоманени тръби. Строежът към момента продължава, отбелязва АП.

Преди началото на този градеж границата край Сан Диего се защитаваше от стоманени листове, които елементарно се пробиваха с горелка, и втора стена, която можеше да се пробие с мощни триони. Марк Морган, и. д. шеф на митническата работа, съобщи пред медиите, че Тръмп е разговарял с специалистите по границата, с цел да чуе от какво се нуждаят те.

Президентът на Съединени американски щати акцентира, че стената всмуква топлота и "върху нея може да се изпържи яйце ".

В същото време бетонът навлиза надълбоко в земята, с цел да попречи на прокопаването на тунели, а чиновниците на граничната работа могат да виждат какво става от другата страна на границата.

Тръмп похвали мексиканското държавно управление, по-конкретно за изпращането на бойци към границата за закъснение на потока от мигранти към Съединени американски щати. Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор "беше страховит ". "Всички се радваме ", акцентира Тръмп.

"Знаете, че Мексико в никакъв случай не е предписание нищо, с цел да попречи на хората да се изсипват в нашата страна, а в този момент вършат тъкмо противоположното. Бяха в действителност невероятни ".

Когато Тръмп подкани генерал-лейтенант Тод Семонайт от армията на Съединени американски щати да изясни по какъв начин технология в стената предизвестява митническите чиновници за противозаконни дейности, отговорът на високопоставеният боен беше: "Сър, може да има известни учредения да не обсъждаме това. "

Семонайт обаче заяви, че до момента са издигнати 106 км стена, други 403 км са в друга степен на довеждане докрай и са планувани контракти за още 262 км, които ще се сключат през идните 90 дни. Придобиването на други земи, намиращи се в частна благосъстоятелност, евентуално ще отнеме повече време.

Тръмп изрази очакване да бъдат издигнати до 885 км стена по границата на Съединени американски щати с Мексико, която е дълга общо 3126 км. Заради цената се отхвърлих от желанието си стената да бъде боядисана в черно, означи той.

Тръмп акцентира, че обстановката във връзка със сигурността по границата към момента е незабавна, съобщи Ройтерс.

Министерството на вътрешните работи на Съединени американски щати в това време заяви, че трансферира 560 акра (226 хектара) земя на армията, с цел да форсира градежа на 113 км стена в Западен Тексас, Калифорния и Аризона, съобщи още АП.

Агенцията отбелязва, че това е първият случай, когато американското държавно управление трансферира земи за градеж на гранични бариери, обосновавайки се, че обстановката е незабавна, отбелязва АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР