Президентът на САЩ Доналд Тръмп лично благодари на френския държавен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп лично благодари на френския държавен
Коментари Харесай

Първи резултати от историческата среща Тръмп-Макрон, ето какво US президентът каза на своя колега

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп персонално благодари на френския държавен глава Еманюел Макрон за поддръжката и присъединяване в бомбардировките в Сирия, оповестяват международни организации. Макрон е на няколкодневна публична аудиенция в Съединени американски щати.

Пред Белия дом Тръмп благодари на Макрон, на " френската войска и на френския народ " за поддръжката и взаимното присъединяване в бомбардирането на обекти с химически оръжия на сирийската войска.

Припомняме, преди 10 дни Съединени американски щати, Франция и Англия нанесоха удари по въоръжените сили на Сирия. Трите страни упрекват президента Башар Асад, че са употребявали химически оръжия по цивилни в град Дума.

Приветствайки Макрон в Белия дом, Тръмп акцентира значимостта на ударите като отговор на химическата офанзива в Дума.

Американският водач също употребява опцията, с цел да подчертае другарството сред двете страни.

" Чудесното другарство, което развихме през последната година, е доказателство за трайното другарство, което обвързва нашите две народи ", сподели Тръмп в оптимистичен звук преди диалозите с Макрон.

Но двамата водачи имат разлики по редица въпроси, в това число иранската нуклеарна договорка и съглашението за климата от Париж.

Споразумението с Иран е " безумно ", " злополука ", споделил Тръмп пред френския си сътрудник, осведоми " Ройтерс ".

Държавният глава на Съединени американски щати е подчертал, че в никакъв случай не е трябвало да бъде сключвана такава договорка с Ислямската република.

Според Тръмп Иран ще има по-големи проблеми, в случай че възобнови нуклеарната стратегия, което той счита, че няма да е толкоз елементарно.

В неделя френският президент разгласи, че няма " План Б " за въздържане нуклеарните упоритости на Техеран.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР