Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда, че обявените безпрецедентни

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази надежда, че обявените безпрецедентни
Коментари Харесай

Доналд Тръмп се надява, че двете Кореи ще заживеят в мир


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрази вяра, че оповестените невиждани договаряния със Северна Корея ще разрешат на целия Корейски полуостров " да живее в сигурност, благополучие и мир ", съобщи Франс прес.

" Надяваме се тази среща да бъде доста сполучлива и с неспокойствие чакаме " да участваме в нея, съобщи Тръмп, който се съгласи да се срещне с водача на КНДР Ким Чен-ун в околните седмици.

" Както към този момент съм казвал, пред Северна Корея се простира обещаващ път, в случай че тя отстрани нуклеарните си оръжия изцяло, проверимо и необратимо. Това ще е огромен ден за тях и за света ", добави американският президент на взаимна конференция с японския министър председател Шиндзо Абе в курорта си Мар-а-Лаго във Флорида.

" Ако обаче преценява, че тази среща няма да е плодотворна, няма да отидем на нея. А в случай че отида там и се окаже, че срещата не е плодотворна, с най-голямо почитание ще я напусна ", предизвести Тръмп.

" Ню Йорк таймс " отбелязва, че Тръмп не е изискал никакви отстъпки и не е сложил предварителни условия на Пхенян, което акцентира какъв брой мощно е решен да влезе в историята, като се срещне с водача на страна, която единствено допреди няколко месеца заплашваше с война.

Решението да изпрати в Северна Корея шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпейо е показателно за доверието, което Тръмп му гласоподава и за това, че дипломатите са оставени на назад във времето в подготовката на тази епохална среща, написа вестникът.

Вестта за срещата на четири очи сред Ким Чен-ун и Майк Помпейо демонстрира, че нещата се трансформират, само че това не потвърждава, че методът на Тръмп работи, е публицистичният коментар на в. " Гардиън ". Северна Корея от дълго време желае да бъде третирана като равна на Съединени американски щати, а в този момент Ким получава това отношение, без да е направил и крачка към нуклеарно обезоръжаване - главното американско искане, добавя английското издание.

Според водещия външнополитически анализатор на в. " Файненшъл таймс " Гидиън Рахман има възможност да се стигне до договорка, която включва заледяване на севернокорейската стратегия за балистични ракети, а това може да успокои американските паники. В композиция с възможен кротичък контракт на Корейския полуостров, това ще се хареса и на Китай, и на двете Кореи. Има, несъмнено, огромни проблеми за решение. Ще е извънредно мъчно да се откри механизъм за инспекция на осъществяването на каквото и да било съглашение за заледяване на нуклеарната или балистичната стратегия на Пхенян. Остава въпросът и с бъдещето на американските военни бази на полуострова. Но най-малко към този момент е допустимо да забележим контурите на възможна корейска договорка, написа Рахман.

В случай на триумф Тръмп ще може да изрази удовлетворение от триумфа на своята политика на " оптимален напън ", а Пхенян ще се похвали, че е третиран като еднакъв с Вашингтон, че е получил почитание и гаранции за сигурност, написа френският в. " Монд ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР