Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че войната на руския

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че войната на руския
Коментари Харесай

Байдън: С войната си в Украйна Путин "НАТО-визира“ цяла Европа



Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че войната на съветския президент Владимир Путин в Украйна е обединила европейските страни против Москва и е подтикнала западните съдружници да се ангажират по-силно с НАТО, оповестява CNBC.

Не единствено, че Путин " се пробва да превземе Украйна, той безусловно се пробва да заличи културата и идентичността на украинския народ ", сподели Байдън. " Атакуване на учебни заведения, детски ясли, лечебни заведения, музеи, без друга цел, с изключение на да отстрани културата. Пряка офанзива против главните правила на основания на правила интернационален ред ".

Байдън, който приказва на гала по дипломирането във Военноморската академия на Съединени американски щати в Анаполис, Мериленд, напомни скорошните си диалози с финландските и шведските водачи, преди и двете страни да решат да аплайват за присъединение към военния алианс.

" Путин " НАТО-визира " цяла Европа. И всичко това е илюстрация за външна политика, построена към силата на взаимната работа със съдружници и сътрудници ", сподели Джо Байдън, добавяйки, " с цел да увеличим силата си за решение на проблеми, да проектираме силата си оттатък това, което можем да създадем сами, и да запазим стабилността в един нерешителен свят ".

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР