Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект, изискващ разсекретяване на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект, изискващ разсекретяване на
Коментари Харесай

САЩ разсекретяват информацията за произхода на COVID-19

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законопроект, изискващ разсекретяване на разследващи материали за евентуалните връзки сред експлоадирането на пандемията COVID-19 и лаборатория в китайския град Ухан, съобщи Агенция Франс Прес.
" Трябва да стигнем до дъното на произхода на COVID-19..., в това число евентуалните връзки с Института по вирусология в Ухан ", съобщи Байдън в изказване.
" При използването на това законодателство моята администрация ще разсекрети и ще показа допустимо най-вече от тази информация ", добави той.
" Споделям задачата на Конгреса за откриване на допустимо най-вече информация за произхода " на Коронавирус, сподели той.
Байдън съобщи, че през 2021 година, след встъпването си в служба, е " наредил на разследващата общественост да употребява всички налични принадлежности за следствие ".
Тази работа " продължава ", само че ще бъде оповестена допустимо най-вече информация, без да се предизвиква " щета на националната сигурност ", сподели той.
Пекин изрично отхвърля опцията приключване на информация по време на проучванията в лабораторията в Ухан да е отключило световната пандемия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР