Президентът на САЩ Джо Байдън официално отмени няколко заповеди на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън официално отмени няколко заповеди на
Коментари Харесай

Байдън отмени забраната на Тръмп за зелените карти

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън публично анулира няколко заповеди на предшественика си Доналд Тръмп, в това число разгласа, която блокира издаването на зелени карти, написа "Гардиън ".
Тръмп издаде възбраната (Proclamation 10014) през предходната година с претекста, че би трябвало да се отбрани пазарът на труда на фона на високата безработица поради пандемията от ковид. Байдън отхвърли тази причина и анулира възбраната за издаване на визи. Президентът акцентира, че пречи на фамилиите да се обединят в Съединени американски щати и вреди на американския бизнес.
Защитници на имиграцията от седмици упорстваха Байдън да анулира визовата възбрана, която изтичаше на 31 март. Президентът остави друга възбрана, която се отнася до множеството краткотрайни служащи от чужбина.
Къртис Морисън, юрист по въпросите на имиграцията в Калифорния, който съставлява клиенти, внесли тъжба против възбраната, разяснява, че Байдън в този момент ще би трябвало да се оправи с камарата от молби, които са се натрупали през месеците поради прекъсването на процеса по издаване на визи от Държавния департамент. Разрешаването на казуса може да отнеме години, счита Морисън.
Според юриста Тръмп е разрушил имиграционната система.
Държавният глава също анулира решение за понижаване на финансирането за няколко обитаеми места, в които съгласно Тръмп царува "беззаконие " и са се трансформирали в "юрисдикции на анархисти ". Откакто пое властта на 20 януари, Байдън анулира десетки заповеди на някогашния държавен глава и издаде повече от 10 нови.
Тръмп издаде Прокламация 10014 на 22 април 2020 година, с която спря легалната имиграция към Съединени американски щати. Тя бе удължена от 22 юни до 31 декември 2020 година, а след това до 31 март 2021 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР