Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че през следващата

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че през следващата
Коментари Харесай

Първите дози на ваксината "Модерна" срещу К-19 пристига в Сърбия чак през ноември

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден, че през идната седмица ще си сложи трета доза от китайската ваксина и прикани всички жители, които са си сложили две дози ваксина, да одобряват и трета, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

След посещаване в Агенцията за сигурност и информация /БИА/ Вучич сподели, че министър председателят Ана Бърнабич през днешния ден ще си сложи трета доза ваксина.

Отговаряйки на въпроси на публицисти за третата доза, Вучич сподели, че през ноември в Сърбия ще дойде имунизацията на "Модерна ". Той посочи, че в скоро време Сърбия ще има 1,5 милиона дози ваксини, създадени в института "Торлак ".

Вучич сподели, че фабриката за ваксини на китайската Синофарм напредва. "Работим върху разширение на потенциалите за произвеждане на ваксини ", сподели Вучич.

Сръбският президент чака, че китайската ваксина от това лято ще стартира да се създава в страната му.

Вучич напомни, че Сърбия е доставила най-новите медикаменти срещу ковид и се надява, че страната му първа в Европа ще има американското лекарство MSD, а цената на една таблетка коства 400 $.

Вучич още веднъж прикани жителите да одобряват трета доза ваксина и установи, че 50 % работещите в БИА са получили китайска ваксина, а 50 % съветска ваксина.

"В полицията и армията това съответствие е друго ", уточни сръбският президент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР