Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че по отношение на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че по отношение на
Коментари Харесай

Вучич: Курти разчита Западът да окаже натиск върху Сърбия за Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че във връзка с продължаването на договарянията с Косово " няма доста вяра, само че има боязън от бъдещи събития ".

Вучич сподели пред кореспонденти в Осло, където е на двудневно посещаване в Норвегия, че в случай че министър председателят на Косово Албин Курти каже, „ че въпросът за статута е завършен за него “, той може да каже същото: че „ въпросът за статута е завършил " и за него.

„ Базирам приключването на въпроса за статута на различен значим акт, който е Хартата на Организация на обединените нации и резолюция 1244. Курти разчита на силата на огромните и мощни страни на Запада и има вяра, че те ще бъдат тези, които ще принудят Сърбия да одобри нещо “, сподели Вучич.

Той добави, че " обстановката в северната част (на Косово) и на всички места в провинцията, що се отнася до сърбите, е безусловно вряща " и добави, че натискът върху сърбите в Косово е " систематично прогонване ".

„ Що се отнася до нас, наш дълг е да бъдем с нашия народ, да забележим по какъв начин да помогнем на нашия народ “, сподели Вучич. /БГНЕС, Локално
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР