Президентът на Сърбия Александър Вучич се оттегля от ръководството на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич се оттегля от ръководството на
Коментари Харесай

Президентът на Сърбия Александър Вучич се оттегля от ръководството на партията си

Президентът на Сърбия Александър Вучич се отдръпва от управлението на Сръбската прогресивна партия. Това разгласи самият той по време на огромен протест в негова поддръжка.

Според ръководещите задачата на самодейността под надпис " Сърбия на вярата " е да сплоти страната. Въпреки проливния дъжд в митинга се включиха стотици хиляди жители, част от тях бяха докарани с рейсове от разнообразни сръбски градове, а също и от Босна и Херцеговина, Черна Гора, Хърватия и Северна Македония.

Шествието в поддръжка на Вучич беше проведено в отговор на трите огромни антиправителствени митинга поради двете всеобщи убийства при започване на месеца, при които починаха 18 души.

Според опозицията Вучич e съдействал за разцепление на обществото. Събитието съответства с нова рецесия в някогашната сръбска провинция Косово, където през вчерашния ден етнически сърби влязоха в конфликти с косовската полиция, заради което Вучич увеличи степента на бойна подготвеност на сръбската войска.

" От на следващия ден ще бъда президент на всички жители на Сърбия, а не президент на политическа партия. Тя ще се ръководи от други способни хора. Това е едното нещо. Заради тази рецесия ние преоткриваме себе си. Сформираме придвижване за народа и страната си и апелирам Сръбската прогресивна партия да бъде крайъгълният камък на това придвижване ", съобщи президентът на Сърбия Александър Вучич.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР