Президентът на Сърбия Александър Вучич се обърна към обществеността чрез

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич се обърна към обществеността чрез
Коментари Харесай

Вучич: Ще продължа да се боря за мир и стабилност

Президентът на Сърбия Александър Вучич се обърна към обществеността посредством профила си в Instagram след срещата с Албин Курти в Брюксел със известието, че до момента няма позитивни вести във връзка с договарянията, само че въпреки всичко се надява, че ще има вести в идващите дни, оповестява.

„ Скъпи жители на Сърбия, сложен ден е зад нас. Беше тежък ден за всички жители на Сърбия, за цялата ни страна. Не мога да кажа, че е завършила сполучливо, само че се възпирам от други мнения, тъй като се надявам и желая да имам вяра, че е допустимо по знамение да се стигне до компромисно решение в идващите дни “, сподели още Вучич.

„ Ще продължа да се боря за мир и непоклатимост, преди да се обърна. Ще се върна в идващите 48 часа с всички обстоятелства. Нямам самообладание да се върна в нашата Сърбия “, добави Вучич.

По-рано през днешния ден шефът на държавната работа за Косово и Метохия Петър Петкович сподели, че никой от сръбската делегация няма да приказва през днешния ден в Брюксел: „ Важно е, че се борихме за мир, за непоклатимост, за компромисни решения и по тази причина президентът Александър Вучич ще остане известно време в Брюксел. Утре той ще се обърне към обществеността, това ще бъде едно от най-важните му обществени обръщения. “

Споразумение сред Белград и Прищина не е реализирано, само че историята не свършва дотук, заяви през днешния ден ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел след среща с президента на Сърбия Александър Вучич и премиера на Косово Албин Курти в Брюксел и сподели, че " това не е миг за увеличение на напрежението, а за търсене на решение и решение на въпроси, които са на масата отдавна ".

„ Международната общественост не желае да вижда нови напрежения в идния интервал и двете страни ще носят цялостната отговорност за всяка ескалация на място “, предизвести Борел след тристранните договаряния в Брюксел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР