Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи в ефира на националната

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи в ефира на националната
Коментари Харесай

Александър Вучич планира да посети Косово на 9 септември

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви в ефира на националната телевизия „ RTS “, че възнамерява да посети Косово на 9 септември. Вучич съобщи, че първата цел на договарянията с Прищина са запазване на мира, стабилността и бъдещето на идните генерации. Втората цел, съгласно сръбския президент, е да се запазят държавните ползи, в това число териториалните, имуществените и останалите. Третата цел е да се защитят правата и сигурността на сърбите в Косово (в публикацията Косово и Метохия).

„ Можем ли да си кажем „ това всичко е наше “ и да знаем, че не приказваме истината… Държавата се дефинира от три съществени детайла: територия, население и монопол върху физическата насила, т.е. войска и полиция. Кои от тези детайли имаме в Косово, с изключение на в обособени региони, където популацията е на наша страна? Почти никакви “, съобщи Вучич. „ През 2011 година, когато нашите хора изгориха граничния пункт Ярина и по-късно бяха задържани, беше открита граница сред сърби и сърби, сред Косово и централна Сърбия.

Наричаме я административна линия и административен пункт на преход, защото не го признаваме. Но можем ли да влезем на територията на Косово, с изключение на през секрети горски направления и да не пресечем границата? Не можем, значи тя съществува “, акцентира сръбският президент. Вучич уточни стратегическото и икономическо значение на северната част на Косово, където се намират богати гори и рудният планински масив Копаоник, Водноелектрическа централа „ Газиводе “ и едноименното езеро, огромна част от минния комбинат „ Трепча “ и електрическата подстанция Валач. „ Време е да бъдем умни, да бъдем хора, които мислят за бъдещето, да вземем каквото можем и да бъдем мъдри политици “, акцентира той и добави, че „ в случай че всичко е наред, на 9 септември ще посетя Косово “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР