Президентът на Сърбия Александър Вучич посочи днес, че Прищина, тъй

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич посочи днес, че Прищина, тъй
Коментари Харесай

Вучич: Прищина се опитва да вкара Сърбия във война с НАТО

Президентът на Сърбия Александър Вучич уточни през днешния ден, че Прищина, защото не има намерение да ползва Съюза на сръбските общини, се пробва да провокира война, да вкара Сърбия в спор с НАТО, да се показа като жертва, сходно на Зеленски, и Сърбия като агресор, някой, който заплашва нечия териториална целокупност, суверенитет.

Вучич, акцентирайки хронологията на утежняването на обстановката в Косово, сподели, че макар всички гаранции, получени от Европейски Съюз, избори в Косово не са извършени заради противното решение на Албин Курти това да не се случва, оповестява.

„ За страдание, ние се видяхме като врагове, те ни видяха повече и ние като таралежи трябваше да въртим гръбнака си, с цел да защитим ползите на Сърбия и на сръбския народ, без да разбираме истеричното държание на Прищина. След това имаме доста офанзиви против сърби ”, уточни Вучич.

Вучич съобщи, че първите офанзиви и арести са почнали с тормоз на хора, пренасящи медикаменти и ваксини, конфискация на медикаменти, прихващане на потребителски артикули.

Той уточни, че Прищина брутално нарушава Брюкселското съглашение и всички анекси, без да мисли какво може да се случи, и изпраща специфични полицейски елементи да тормозят хората на север по подобен необмислен метод и даде за образец човек, който прегръщаше момиче, което е съблечено голо и унижено.

„ Най-лошите чудовища не биха могли да измислят това. Готвиха го и готвиха представителите на нашия народ, изключително на север, където 97 % са членове на сръбския народ. После продължиха да си измислят проблеми с персоналните карти, ние взехме решение този проблем с отвод от отговорност. Позволяването на независимост на придвижване, нямах проблем с това, тъй като ние предотвратихме въвеждането на визи за сърби. Тогава в Брюксел ни споделиха „ не се тормозете, в този момент ще окажем напън върху Кърти, той би трябвало да отстъпи за чиниите, тъй като не е прав за това “, “ съобщи Вучич.

„ Тогава има срив в мозъците на хората, които слушаха страната си, знаейки какъв брой доста ни е необходим мир за развиването на Сърбия, действайки в полза на Сърбия. Доколко е напреднала Сърбия се вижда от обстоятелството, че през 2012 година имахме Брутният вътрешен продукт на стойност 32 милиарда евро, тази година Брутният вътрешен продукт ще бъде 68 милиарда евро. През цялото това време имахме потребност от мир и непоклатимост и сърбите от Косово схванаха това, служеха и слушаха страната си “, добави Вучич.

Той сподели, че е споделил на хората в Брюксел, че сръбският народ не устоя повече, само че те не го схващат.

„ Тогава сърбите взеха решение да изоставен институциите, като желаеха единствено едно: хората, които бяха задържани, да бъдат освободени и да се образува Съюз на сръбските общини. Всички напущат институциите като един, съвсем няма изключения. Няколко дни по-късно, с цел да покажат цялата си мощ, насрочват избори. Въпреки че към този момент дадоха обещание на представителите на интернационалната общественост, че ще се откажат от тези избори “, акцентира той.

Вучич уточни, че единственото им желание е да предизвикат военни спорове и да въвлекат Сърбия във война с НАТО.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР