Президентът на Сърбия Александър Вучич откри отсечка от автомагистралата, свързваща

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич откри отсечка от автомагистралата, свързваща
Коментари Харесай

Вучич: Усмивката ми днес е дълга 30,5 километра

Президентът на Сърбия Александър Вучич откри права от автомагистралата, свързваща Пирот и Димитровград, до българската граница, дълга 30,5 километра и насочи посланието, че няма да се спре, до момента в който не извърши ясния проект и изключителната цел - 1200 километра автомагистрали в Сърбия, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Вучич съобщи, че е извънредно удовлетворен от направеното. "Усмивката ми през днешния ден е дълга 30,5 километра ", сподели той.

Президентът добави, че чака скоро и контракт за автомагистралата Ниш - Плочник, част от трасето Ниш - Прищина, с която Сърбия ще се свърже както със сърбите в Косово, по този начин и с албанците в Албания, а Ниш по думите му ще стане кръстопът на всички пътища.

Президентът акцентира, че резултатите на политиците се мерят апропо и с километрите издигнати автомагистрали, железопътни линии и със стандарта на живот и изрази убеденост, че след някоя година жителите ще дадат оценка на работата на ръководещите.

Той подсети, че от десетилетия се приказва за автомагистрала, която ще свърже София с Белград и Истанбул и тази приказка в този момент е действителност.

С автомагистралата се основава "кръвоносна система ", която ще храни всяка част от страната и която свързва частите на Сърбия по този начин, че никой към този момент няма са е изолиран от света, сподели той.

"Даваме на страната това, което й е най-необходимо за прогрес и развиване. Всичко, което хората тук основават, от килими и автомобилни гуми, в този момент е с 30 километра по-близо до останалите елементи на Сърбия и Европа ", акцентира Вучич.

"Това е платено от Сърбия, от нейните жители. Можем да получим преференциални заеми, само че това платихме ние и всеки жител би трябвало да бъде горделив ", сподели още той.

Вучич уточни отличното качество на откритата автомагистрала и на нейната инфраструктура и сподели, че "всеки, който пътува по нея, ще има чувството, че пътува по европейски автомагистрали, а тунелите по нея са по-хубави от швейцарските ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР