Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира “френското предложение” за деблокиране

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич коментира “френското предложение” за деблокиране
Коментари Харесай

Вучич: Република Северна Македония да обмисли “френското предложение”

Президентът на Сърбия Александър Вучич разяснява “френското предложение” за деблокиране на европейския път на Република Северна Македония, като уточни, че Скопие не би трябвало да го отхвърля преди да намерения добре за националните си ползи, оповестява организация МИА.

" По принцип не мога да ви кажа дали предлагането е положително или не, дано народът на Македония реши.(…) Македонските жители, отново ще кажа, те знаят по-добре от мен дали нещо е положително или не за националните ползи на страната им. Просто апелирам хората да помислят, да помислят дали не одобряват или отхвърлят нещо априори, “ уточни нощес в изявление за телевизия " Сител “ Вучич.

Той означи, че е добре Република Северна Македония да бъде на европейския път, с цел да има по-големи благоприятни условия за привличане на вложения.

Вучич уточни, че министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски е защитавал извънредно мощно позициите на страната на срещата на върха в Брюксел предишния месец.

Сръбският президент съобщи, че Република Северна Македония и Албания заслужават да стартират договаряния за участие в Европейски Съюз. Според Вучич двете страни от дълго време са заслужили участието поради своята ангажираност, постигнатите резултати и осъществяването на всичко, което се изисква от тях.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР