Президентът на Сърбия Александър Вучич благодари на президента на Гърция

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич благодари на президента на Гърция
Коментари Харесай

Вучич: Сърби и гърци винаги са един до друг, когато е тежко

Президентът на Сърбия Александър Вучич благодари на президента на Гърция Прокопис Павлопулос за поддръжката от Гърция за териториалната целокупност и суверенитета на Сърбия, както и за европейския й път, и съобщи, че и Сърбия ще поддържа териториалния интегритет на Гърция и няма да трансформира позицията си по въпроса за Кипър, съобщи Танюг.

Вучич, който дойде на двудневно публично посещаване в Гърция, акцентира, че двете страни се поддържат в политически проект и във всички интернационалните организации и институции и добави, че двата народа са били един до различен постоянно, когато е било най-тежко.

Вучич посочи, че двустранните връзки са доста положителни и още веднъж е подложен въпросът за нарастване на комерсиалния продан, както и че от ден на ден сръбски туристи посещават Гърция, както и гърци - Сърбия.

Сръбският президент благодари за поддръжката от Гърция за териториалната целокупност и суверенитета на Сърбия, която, както посочи, постоянно ще поддържа териториалния интегритет на Гърция.

"Ние сме подписали Конвенцията за морско право и в сходство с това ще поддържаме интегритета на Гърция на всички места, както го направихме за Кипър, и тази позиция е непроменена ", съобщи Вучич.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР