Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заплаши, че ще наложи

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заплаши, че ще наложи
Коментари Харесай

Тръмп към ЕС: 25% мито за вашите коли, ако нямаме търговско споразумение

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заплаши, че ще наложи мита от 25% за колите, внасяни от Европейския съюз, в случай че не бъде реализирано комерсиално съглашение с единния блок.

``
реклама

" В последна сметка ще бъде доста елементарно, тъй като в случай че не успеем да реализираме договорка, ще би трябвало да определим 25-процентови мита за техните коли ", съобщи Тръмп в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос, съобщи БНР. Той повтори мнението си, че с Брюксел е " по-трудно да се реализира договорка, в сравнение с с всеки различен " и че " европейците се възползват от доста години от нашата страна ".

Попитан за вероятните цени за вноса на коли от Европейски Съюз, Тръмп отговори, че " има поради съответна дата ", само че без да посочи в допълнение. Той съобщи, че Брюксел би трябвало да се придвижи бързо и да се отнася с Вашингтон заслужено. Тръмп повтори, че Европейски Съюз не се отнася заслужено със Съединени американски щати и осъди " комерсиалните бариери и цени, които вършат търговията невъзможна ".

Само няколко часа по-рано той съобщи в изявление за бизнес телевизия CNBC, че би бил " сюрпризиран ", в случай че се наложи да вкара наказателни цени за Европейски Съюз. Въпреки че с Брюксел, и по-специално с някогашния ръководител на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, беше мъчно да се водят търговски договаряния, " ще бъда доста сюрпризиран, в случай че би трябвало да използван цени за блока ", уточни Доналд Тръмп.

Той добави, че " първо желае да направи договорката с Китай ", преди да продължи да договаря комерсиално съглашение с Европейския съюз.

Тръмп още веднъж разяснява и провежданата от Федералния запас на Съединени американски щати политика, отбелязвайки, че Фед е направил " огромна неточност ", повишавайки прекомерно рано лихвените проценти, което е попречило американския икономическия напредък през 2019 година.

Според него растежът на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати щеше да бъде покрай 4%, в случай че Федералният запас не беше повишил преди време лихвените ставки. Той също по този начин приписа известното закъснение на американската стопанска система през предходната година на няколко други фактора, в това число рецесията със самолетите Boeing 737 MAX и огромната стачка в General Motors.

Централната банка на Съединени американски щати увеличи лихвите на няколко пъти сред 2017 и 2018 година, само че през предходната година ги понижи на три пъти след месеци на мощна рецензия от страна на администрацията на Тръмп.

" Имаме страхотна нова договорка с Китай "

Той още веднъж разяснява комерсиалната договорка с Китай, акцентирайки, че " имаме страхотна нова договорка ", съгласно която стопанската система на Съединени американски щати може да получи 250 милиарда $ от китайски покупки на американски артикули. В същото време Тръмп разгласи началото на договарянията по " втората фаза " от съглашението.

" Отношението ни с Пекин е по-добро, след като и да било, до момента в който персоналните ми връзки с президента Си Цзинпин са " изключителни ", добави Доналд Тръмп.

" Когато се прибера у дома, ще подпиша USMCA ", уточни той, визирайки тристранната комерсиална договорка сред Съединени американски щати, Мексико и Канада.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР