Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп подписа указ, с който

...
Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп подписа указ, с който
Коментари Харесай

Тръмп призна израелския суверенитет върху Голанските възвишения

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп подписа декрет, с който Вашингтон признава израелския суверенитет над Голанските възвишения. Те са отнети от Изарел по време на шестдневната война със Сирия през 67- ма, само че израелският надзор над тази територия не е приет от интернационалната общественост.

Ракетно нахлуване и нов спорен жест от страна на Доналд Тръмп - това не предвещава спокойна конюнктура за израелските избори след две седмици.

Рано тази заран палестинска ракета унищожи къща в Централен Израел, в населено място на 20 км от Тел Авив. Ранени са 7 души, измежду които има бебе и две дребни деца. Ракетата е изстреляна от линията Газа, заяви израелската войска. Армията разположи подкрепления по границата с палестинската територия. Часове по-късно започнаха удари против обекти на Хамас. Палестинското придвижване отхвърли да е направило нападението.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху редуцира визитата си във Вашингтон, само че не преди да чуе персонално поддръжката на американския президент Доналд Тръмп.

Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Съединените щати признават правото на Израел да се пази. Ужасната офанзива от тази заран демонстрира тестванията за сигурността, на които Израел е подлаган всеки ден. Днес аз предмиемам историческо деяние и ще доставя на Израел опция да се пази.Бенямин Нетаняху, министър председател на Израел: Господин президент, през годините Израел е имал доста другари, които седяха в Овалния кабинет, само че не сме имали по-добър другар от вас.
Тръмп подписа указа, с който се признава израелският суверенитет върху Голанските възвишения, окупирани през 1967 година от Сирия. Това сътвори нов мотив за напрежение в района в навечерието на парламентарните избори в Израел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР