Президентът на Съединените щати Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, с

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, с
Коментари Харесай

И Байдън забрани на Белия дом да използва чуждестранни IT приложения

Президентът на Съединените щати Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, с която се не разрешава на федералните организации и ведомства да употребяват търговски шпионски програмен продукт , който може да заплаши националната сигурност или да бъде употребен от " задгранични участници " за нарушение на човешките права по света.

" Търговският шпионски програмен продукт се популяризира през последните години с малко механизми за надзор и висок риск от корист ", изясни Белият дом, като означи, че тези принадлежности за кибер наблюдаване , продавани от търговците, могат да получат достъп до устройствата и да събират наличие без знанието или утвърждението на потребителите.

Директивата също по този начин не разрешава на правоприлагащите, отбранителните и разследващите организации да употребяват подобен програмен продукт.

Разпространението на търговски шпионски програмен продукт основава ясни и възходящи опасности за контраразузнаването и сигурността на Съединените щати, в това число за сигурността и сигурността на държавния личен състав на Съединени американски щати и техните фамилии.

Персоналът на държавното управление на Съединени американски щати в чужбина е бил обект на търговски шпионски програмен продукт , а ненадеждните търговски снабдители и принадлежности могат да съставляват забележителен риск за сигурността и целостта на
Всичко за Вашата сватба
информацията и осведомителните системи на държавното управление на Съединени американски щати.

Освен това все по-голям брой задгранични държавни управления по света употребяват тази технология, с цел да улеснят репресиите и да дадат опция за нарушение на правата на индивида, в това число за заплашване на политически съперници и ограничение на несъгласието , ограничение на свободата на изложение и наблюдаване и гонене на деятели и публицисти. Злоупотребата с тези мощни принадлежности за наблюдаване не се лимитира единствено до властническите режими.
 Шефът на TikTok към Съединени американски щати: Приложението не е сътрудник на Китай
Шефът на TikTok към Съединени американски щати: Приложението не е сътрудник на Китай

TikTok в никакъв случай не е и не би предал потребителски данни от Съединени американски щати на китайското държавно управление

Демократичните държавни управления също се сблъскаха с разкритията , че участници в техните системи са употребявали търговски шпионски програмен продукт, с цел да насочват вниманието си към техните жители без уместно законово позволение, гаранции и контрол.

В отговор на това администрацията на Байдън-Харис активизира напъните на цялото държавно управление за противопоставяне на рисковете, подбудени от комерсиалния шпионски програмен продукт.

Днешната изпълнителна заповед се основава на тези начинания , както и на спомагателни
Всичко за Вашата сватба
двупартийни дейности на Конгреса, с цел да се основат постоянни отбрани против корист с такива принадлежности.

Тази изпълнителна заповед ще послужи като основополагаща самодейност на Съединени американски щати по време на втората Среща на върха за народна власт на 29-30 март 2023 година, на която президентът Байдън ще бъде хазаин дружно с водачите на Коста Рика, Нидерландия, Република Корея и Република Замбия.

В осъществяване на Стратегията за национална сигурност на президента Байдън актуалната заповед показва водещата роля на Съединените щати и уговорката им за развиване на технологиите за народна власт, вк лючително посредством противопоставяне на злоупотребата с търговски шпионски програмен продукт и други технологии за наблюдаване.
 Махат TikTok и от телефоните на френските държавни чиновници
Махат TikTok и от телефоните на френските държавни чиновници

И Франция взе превантивни ограничения за киберсигурността си

Настоящата заповед ще послужи и като основа за задълбочаване на интернационалното съдействие за поощряване на виновното потребление на технологиите за наблюдаване, за противопоставяне на разпространяването и злоупотребата с такива технологии и за стимулиране на промяната в промишлеността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg