Президентът на Съединените щати Джо Байдън одобри нов пакет от

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън одобри нов пакет от
Коментари Харесай

САЩ отпускат нов пакет военна помощ за Украйна за $300 млн.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън утвърди нов пакет от военна помощ за Украйна на обща стойност 300 млн. $. Той включва спомагателни муниции, дронове и редица други оръжия. Решението идва в миг, когато Русия продължава да обстрелва украинската столица, а Киев се готви за дълго чаканата контраатака.

 
Съединените щати ще продължат да поддържат Украйна. Ние ще помогнем на украинския народ да получи нещата, от които се нуждае, с цел да се пази по-добре. Мисля, че както видяхте образно в Хирошима, Г-7, нашите съдружници и сътрудници стоят твърдо зад нас в тези старания. Можем да чакаме тази поддръжка да продължи и отсега нататък.
Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност

Новият пакет от помощи обезпечава муниции за подсилване на качествата на Украйна за противовъздушна защита, с цел да се отблъсне въздушното нахлуване на Русия против Киев. Той обезпечава муниции за ракетни батареи Patriot, както и за системите за противовъздушна защита Avenger и Stinger. След нападението с дрон в Москва съветските управляващи настояват, че Западът не е осъдил съответно нападението на съветска земя.

 
Ние не им споделяме къде да нанасят удари. Не ги съветваме по какъв начин да организират интервенциите си. Ние им даваме съоръжение. Даваме им образование. Даваме им препоръки и упътвания. Украйна не би трябвало да нанася удари на територията на Русия. Но в последна сметка президентът Зеленски и неговите военни командири вземат решение какво ще вършат от военна позиция и вземат решение какво ще вършат с предоставеното им съоръжение.
Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност

Украинските управляващи не поеха отговорност за офанзивата с дрон - реакция, сходна на тази след предходни офанзиви на съветска територия. С последния спомагателен пакет, Съединени американски щати са отпуснали над 37 милиарда $ за оръжия и друго съоръжение след нападението на Русия през февруари 2022. Последният пакет ще бъде сбъднат по силата на президентските пълномощия за редуциране на средствата, което разрешава на Пентагона да вземе оръжия от личните си ресурси и бързо да ги изпрати на Украйна.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР