Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че американските войски ...

PromoMall.bg
Президентът на Русия Владимир Путин заяви днес, че американските войски

Путин: Американските войски в Германия са окупационни сили

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи през днешния ден, че американските войски в Германия са " окупационни сили от правна позиция и по създание ".

На среща със студенти в Московския държавен университет по случай Деня на студента Путин напомни, че след Втората международна война Германия е била разграничена на четири бранша - американски, английски, френски и руски.

" Съветският съюз официализира прекратяването на този окупационен статут, само че Съединени американски щати не го направиха. И, строго видяно, от правна позиция и в действителност, на територията на Федералната република (Германия) са ситуирани американски окупационни войски ", сподели Путин.

Той означи, че даже някои немски политици признават, че след Втората международна война Германия в никакъв случай не е била " суверенна страна в цялостния смисъл на думата ".

" Това не е мое изказване, това го споделят видни, желая да го подчертая, не съветски, а немски насочени политици, те непосредствено приказват за това ", акцентира той.

Путин добави, че руските войски непринудено са напуснали Австрия и че Русия, като приемник на Съветския съюз, е встъпила като поръчител на австрийската конституция и неутралния статут на страната.

" Що се отнася до другите европейски страни, обстановката (позицията им по отношение на Австрия) е комплицирана ", означи той.

Путин счита, че мнението на елементарните европейски жители за Русия не се е трансформирало, за разлика от мнението на европейските елити, които " постоянно служат не на личните си национални ползи, а на ползите на трети страни ".

По отношение на обстановката в Украйна, Путин още веднъж повтори, че задачата на съветската " специфична военна интервенция " е отбраната на народа и самата Русия от заканите, които са основани на " историческите и прилежащите територии " на страната.

Путин означи, че Русия е част от международната просвета, и то забележителна, а нейната специфичност е, че се е формирала като многонационална, многоконфесионална страна и това разнообразие е нейният " културен код ", " обхванат с майчиното мляко ". /БГНЕС, Анадолска организация

Москва / Русия
Категории:Тагове:

Източник: bgnes.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg