Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че на днешните разговори

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че на днешните разговори
Коментари Харесай

Путин: С Байдън разговаряхме без враждебност, конструктивно

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че на днешните диалози в Женева с американския му сътрудник Джо Байдън не е имало неприязън и диалогът е минал градивно, съобщи ТАСС.

" Общата оценка е такава, считам, че нямаше никаква неприязън. Точно противоположното, нашата среща мина кардинално. По доста неща оценките ни се разминават. Но съгласно мен въпреки това и двете страни демонстрираха предпочитание да се схванат един различен и да търсят пътища за доближаване на позициите. Разговорът беше доста градивен ", сподели съветският водач пред публицисти след срещата на върха Руска федерация - Съединени американски щати.

Путин заяви, че е разискал с американския си сътрудник необятен кръг въпроси - от стратегическата непоклатимост до съдействието в Арктика. " Предполагам, че тематиките са известни на всички: стратегическата непоклатимост, киберсигурност, районните спорове, комерсиалните връзки. Говорихме още за съдействието в Арктика ", сподели Путин.

Руският държавен глава посочи още, че особена отговорност за стратегическата непоклатимост в света се пада и на Съединени американски щати, и на Русия. " Ние сме двете най-големи нуклеарни страни: и по количество на боеприпасите, на бойните глави, и по количество на средствата за доставка, и по ниво, по качество на актуалните нуклеарни оръжия ", изброи Путин и акцентира, че и двете страни осъзнават тази отговорност.

Владимир Путин съобщи, че двамата с Джо Байдън са се договорили за връщането на посланиците на двете страни на местоработата им, надлежно в Москва и Вашингтон.

" Що се касае до връщането на посланиците на тяхната месторабота, в Москва надлежно американския дипломат и във Вашингтон надлежно съветския дипломат, ние се договорихме, че този въпрос е решен ", съобщи Путин, като посочи, че въпросът за датата, когато това ще се случи, е " чисто механически ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР