Президентът на Русия Владимир Путин ще участва в конференцията за

...
Президентът на Русия Владимир Путин ще участва в конференцията за
Коментари Харесай

Путин отива в Берлин за мирната конференция за Либия

Президентът на Русия Владимир Путин ще взе участие в конференцията за спокойно споразумяване на спора в Либия, която ще се организира в немската столица Берлин в неделя (19 януари), оповестиха от прессекратариата на Кремъл.

Срещата на високо ниво в Берлин ще се трансформира в продължение на опитите за реализиране на мир, които започнаха в Москва по-рано този месец, когато враждуващите страни седнаха на масата на договарянията за първи път.

Конференцията в неделя ще събере дружно държавното управление на националното единодушие на премиера Файез ал Сарадж и Либийската национална войска, командвана от ген. Халифа Хафтар, както и представители на Германия, Алжир Англия, Египет, ОАЕ, Китай, Турция и Франция.

По време на престоя си в немската столица съветският държавен глава ще разиска методите за реализиране на успокояване в северноафриканската страна след съвсем десетилетие на безпорядък и разтърсвания, в това число опцията за бързо преустановяване на военните дейности, помиряването на враждуващите страни и започването на необятен политически разговор под егидата на Организация на обединените нации, прецизираха от Кремъл.

Основните съглашения, реализирани от страните, ще бъдат записани в окончателното изказване след приключването на договарянията.

Налице са опасения, че Либия стартира да се трансформира в " парещ картоф ", сходен на този в Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР