Президентът на Русия Владимир Путин разговаря тази вечер по телефона

...
Президентът на Русия Владимир Путин разговаря тази вечер по телефона
Коментари Харесай

Путин обсъди срещата си с Байдън с турския президент

Президентът на Русия Владимир Путин беседва довечера по телефона с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, съобщи организация ТАСС, като се базира на пресслужбата на Кремъл. Путин е споделил с Ердоган усещанията си от срещата с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Женева на 16 юни.

Турският президент е благодарил на съветския си сътрудник за почналите доставки на съветската ваксина против ковид „ Спутник V”, оповестява още пресслужбата на Кремъл. Първите съветски ваксини дойдоха в Турция на 14 юни.

Ердоган също по този начин е изразил благодарност за решението за обновяване на полетите сред Русия и Турция. Те бяха възобновени на 22 юни. Двамата президенти са разискали настоящи въпроси на руско-турското съдействие в разнообразни сфери.

Путин и Ердоган са коментирали и обстановката в Нагорни Карабах и в Сирия. В диалога е била дадена позитивна оценка на работата на взаимния руско-турски център за надзор по прекратяването на огъня и военните дейности в Нагорни Карабах.

За Сирия двамата президенти са подчертали значимостта на взаимната работа на военните на Русия и Турция за попречване на ескалацията на принуждение в Идлиб и в североизточна Сирия, както и в битката с останалите в тези региони терористични групировки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР