Президентът на Русия Владимир Путин пристигна с лимузина руско производство

...
Президентът на Русия Владимир Путин пристигна с лимузина руско производство
Коментари Харесай

С ръкостискане, усмивки и снимки започна срещата между Путин и Байдън в Женева

Президентът на Русия Владимир Путин дойде с лимузина съветско произвеждане " Аурус " във вилата " Ла Гранж " в Женева, където през днешния ден ще се срещне с американския си сътрудник Джо Байдън, съобщи ТАСС.

На площадката пред парадния вход съветският водач бе посрещнат от президента на Швейцария Ги Пармлен. Двамата се ръкуваха, след къс диалог се снимаха дружно и влязоха в хола на първия етаж.

Минути по-късно във вилата дойде и американският държавен глава Джо Байдън. Той бе посрещнат от Путин. Двамата се ръкуваха преди началото на диалозите в библиотеката на вилата.

По-рано Кремъл заяви, че Путин и Байдън ще обсъдят въпроси, свързани със стратегическата непоклатимост, осведомителната сигурност, битката с пандемията, войната против киберпрестъпността, климата, Арктика и редица районни спорове.

Руската организация РИА Новости разяснява, че идването първо на съветския държавен глава и това, че той седи отдясно по време на диалозите, значи на протоколен език, че хазаин на срещата е Русия.

" Винаги е по-добре да се срещнем лице в лице ", съобщи Джо Байдън при започване на диалога.

"It's always better to meet face to face, " Biden tells Putin as their summit begins.
— Steven Portnoy (@stevenportnoy)

По-рано представител на женевското кантонално държавно управление заяви за организацията, че Русия не е отправяла към Швейцария молба за протоколно посрещане на Путин на интернационалното летище в Женева. Той разясни, че протоколни посрещания на държавни глави на летището се вършат при държавни визити. Когато обаче става дума за срещи на върха и интернационалните конгреси, сходно посрещане може да се състои по молба от съответната страна.

Предвижда се срещата в стеснен състав да продължи към час, а тази в уголемен да бъде разграничена на две елементи и да продължи до към 18 ч. (19 ч. българско време).

След договарянията Путин и Байдън ще дадат обособени конференции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР