Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за началото на

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за началото на
Коментари Харесай

Путин вцепени руснаците! Каза им съдбата

Президентът на Русия Владимир Путин подписа декрет за началото на рутинната пролетна наборна акция, с който 147 000 жители биват призовани на наложителна военна работа, съобщиха руските организации.

" Да се извърши от 1 април до 15 юли 2023 година призоваването за наборна военна работа на 147 000 съветски жители на възраст от 18 до 27 години, които не са в запас и подлежат на военна работа ", се споделя в документа.
-->
Указът планува и освобождение от военна работа на бойци, матроси, сержанти и старшини, чийто период на наборна работа е изминал.

През септември предходната година Путин подписа декрет, с която прикани 120 000 души за есенната наборна акция. Тогава ТАСС цитира съветското министерство на защитата, което съобщи, че призоваването не е обвързвано по никакъв метод със специфичната военна интервенция - формалният термин на Русия за войната в Украйна.

Всички мъже в Русия на възраст сред 18 и 27 години би трябвало да отбият едногодишна военна работа или да преминат равностойна подготовка по време на образование във висше образователно заведение.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР