Президентът на Русия Владимир Путин подписа днес закон, който увеличава

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа днес закон, който увеличава
Коментари Харесай

Русия повиши глобите за нарушения по време на улични протести

Президентът на Русия Владимир Путин подписа през днешния ден закон, който усилва размера на санкциите за нарушавания по време на улични митинги, съобщи Ройтерс.

За непокорство на органите на реда към този момент ще се постанова санкция от 4000 рубли (ок. 54 долара) вместо досегашните 1000 рубли (ок. 13,5 долара), включително до 15 дни задържане под стража. Въвежда се и санкция до 20 хиляди рубли (ок. 270 долара) за уредниците на митинги, които нарушават наредбите.

По данни на мониторниговата група " ОВД-Инфо " съветската полиция е задържала общо над 11 хиляди души, взели участие в митингите из страната в поддръжка на опозиционера Алексей Навални. Привържениците му, множеството от които са в чужбина или под домакински арест, оповестиха мораториум на уличните митинги до настъпването на пролетта.

В началото на годината 44-годишният Навални се завърна в Москва от Германия, където беше откаран за лекуване през август м.г. след опит за ликвидиране в Русия, както той твърди. Германия разгласи, че той бил токсичен с нервнопаралитично вещество. Това изказване се поддържа от доста западни страни, само че е оспорвано от Кремъл, който отхвърля всякакво присъединяване в случая, напомня организацията. При идването си на летище в Москва той бе арестуван и на 2 февруари наказан на повече от 2 години и половина затвор за нарушавания на условна присъда по дело, което съгласно него е политически стимулирано.

Русия подцени настояването на Европейския съд за правата на индивида Навални да бъде освободен. Външните министри на страните от Европейски Съюз се споразумяха за налагането на персонални наказания на четирима доближени на Путин. Този алегоричен отговор на вкарването на Навални в пандиза ще бъде одобрен публично при започване на март, напомня Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР