Президентът на Русия Владимир Путин обяви официално анексирането на украинските

...
Президентът на Русия Владимир Путин обяви официално анексирането на украинските
Коментари Харесай

Путин се произнесе за анексията на 4-те украински територии: Те вече са наши граждани!

Президентът на Русия Владимир Путин разгласи публично анексирането на украинските области Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие. Там преди дни окупационните управляващи проведоха псевдореферендуми за присъединение към Руската федерация. В речта си на днешната гала в Кремъл

Жителите на Донбас, Херсонска и Запорожка област стават руснаци вечно, съобщи съветският президент.

" На извършените референдуми хората споделиха своята дума. Милиони желаеха районите, в които живеят, да станат част от Русия. И в този момент те към този момент са наши жители - вечно ", сподели Путин пред цялостната с публични лица зала.

Той съобщи, че Киев би трябвало " да зачете волята на жителите и неотложно да приключи военните дейности "  и даде обещание, че Москва ще направи всичко допустимо, с цел да усъвършенства живота на жителите на анексираните територии.

Путин изтъкна, че изборът на хората от новите територии е тяхно неотменно право, закрепено в устава на Организация на обединените нации и прикани Украйна неотложно да приключи бойните дейности и да се върне на масата на договарянията.

Руският президент още веднъж упрекна Запада, че води хибридна война против Москва.

  " Те желаят да бъдем тяхна колония. Те първи нарушиха разпоредбите, касаещи границите на страните. Те упорстват всички да одобряват греховете им ", съобщи президентът.

Путин отсече, че Русия е подготвена за договаряния с Украйна, само че прикани Киев да почете избора на жителите на " освободените " от Русия райони.

Според него последните руски ръководители са " развалили страната ", само че настоя, че Русия не се стреми да възвърне Съюз на съветските социалистически републики.

Накрай той подписа договорите, съгласно които четирите региона стават част от Русия.

Анексирането на четирите украински територии към този момент стана предмет на остри реакции и предизвестия към Русия.

" Опасна ескалация " го назова генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и предизвести, че дейности на Москва отдалечават опциите за завършек на войната 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР