Президентът на Русия Владимир Путин не изключи възможността страни от

...
Президентът на Русия Владимир Путин не изключи възможността страни от
Коментари Харесай

Путин с мрачна прогноза за ЕС: До 2028 година ще…

Президентът на Русия Владимир Путин не изключи опцията страни от Източна Европа след няколко години да обмислят излизане от Евросъюза.

Путин подсети на днешното пленарно съвещание на капиталовия конгрес "Русия зове! ", че несъгласията вътре в Европейски Съюз са се породили поради особености при разпределението на налозите.

Той сподели, че това става по метод, по който забележителна част от данъчните средства на водещи страни от Европа отива в поддръжка на тези, които до момента не са достигнали несъмнено ниво на икономическо развиване, като става дума за десетки милиарди евро, оповестяват международните организации.

„ Към 2028 година някои страни от Източна Европа ще доближат такова ниво на икономическо развиване, при което те ще престанат да получават грантове и разнообразни типове поддръжка от европейския бюджет, а ще би трябвало да заплащат по този начин, както прави Англия.

И не съм уверен, че няма да им пристигна на разум, както стана със самата Англия, да излязат от Европейски Съюз “, уточни съветският водач.

Същевременно Путин отговори и на въпрос за какво Съюз на съветските социалистически републики се е разпаднал. Той разяснява, че неефективната икономическа политика е довела до колапс в обществената сфера и оттова - до политически последици.

Руският президент също по този начин изрази вяра Москва да не бъде упрекната за интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година, като добави, че има огромно почитание към тази страна, която има "много общи ползи " с Русия.

Той акцентира, че глобите, наложени против Русия, нанасят щета на Съединените щати и на Европа, повече, в сравнение с са навредили на неговата страна, отбелязвайки, че Вашингтон "се прострелял в крайници ", като е лимитирал търговията с Русия.

"САЩ са велика мощ и ние постоянно сме се отнасяли към тях с огромно почитание. Два пъти сме били съдружници в двете международни войни. Това е нашата обща история.

Надяваме се, никой да не ни упреква в интервенция в изборите в Съединените щати следващата година. Сега те (САЩ) са насочили обвиняванията си към Украйна. Ще им позволим сами да се оправят с това ", акцентира Путин в речта си на капиталовия конгрес в Москва.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР