Президентът на Русия Владимир Путин и неговият беларуски колега Александър

...
Президентът на Русия Владимир Путин и неговият беларуски колега Александър
Коментари Харесай

Кремъл: Проблемите в Беларус ще се решат бързо

Президентът на Русия Владимир Путин и неговият беларуски сътрудник Александър Лукашенко се съгласиха в телефонно позвъняване, че " проблемите " в Беларус ще бъдат бързо решени.
Телефонният диалог пристигна, откакто водачът на Беларус, който твърди, че е спечелил оспорвани президентски избори в неделя, съобщи, че би трябвало да се свърже с Москва поради възходящите митинги против неговото ръководство.
" И двете страни показаха убеденост, че всички зародили проблеми ще бъдат решени скоро ", се споделя в изказване на Кремъл.
Русия беше единствената съседка на Беларус, която поддържа Лукашенко по време на всеобщите митинги, които печелят все по-голяма поддръжка от страна на беларусите и притегли интернационално наказание на полицейско принуждение и подправяне на гласове.
В информацията за диалога сред Путин и Лукашенко Кремъл сподели, че „ най-важното е да се предотврати разрушителните сили да се възползват от тези проблеми “.
Според московската трактовка тези сили " се стремят да навредят на взаимоизгодното съдействие на двете страни в съюзната страна ".
Лукашенко, който управлява Беларус към този момент повече от четвърт век, има опит в заиграване и конфигуриране на Русия против прилежащия Европейски съюз, когато това му е комфортно, само че Беларус е мощно стопански подвластна от Русия.
 
Всичко за митингите там -
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР