Президентът на Русия Владимир Путин е поканил френския си колега

...
Президентът на Русия Владимир Путин е поканил френския си колега
Коментари Харесай

Историческата среща приключи! Путин и Макрон се договориха за много важни световни проблеми

Президентът на Русия Владимир Путин е поканил френския си сътрудник на посещаване в Москва. Това стана ясно по време на взаимната конференция на двамата водачи във Версайския замък, оповестяват медиите в Русия. Както БЛИЦ заяви, съветският държавен глава дойде в понеделник на публична аудиенция във Франция. Разговорът сред двамата водачи продължи близо 3 часа. След това той продължи в уголемен състав под формата на работен обяд.

„ Каня господин президента в Русия. Надявам се, че ще може да прекара няколко седмици в Москва”, сподели Путин по време на брифинг след срещата си с Макрон.

От думите му стана ясно още, че по време на диалога си двамата не са обсъждали „ намесата” на Москва в изборите на други страни.

За сметка на това са разискали обстановката с нуклеарния проблем на Корейския полуостров и севернокорейската ракетна стратегия. „ Напълно сме решени да търсим взаимни решения на тези проблеми”, съобщи съветският президент.



Той сподели още, че с Еманюел Макрон са се договорили да бъде основана работна група, която да разисква въпросите, свързани с битката с тероризма.

По време на диалога им Макрон е декларирал, че в Сирия е нужно да се откри политическо решение, което би възстановило мира в страната.

„ При това има воля в течение на времето да намерим политическо решение, което би разрешило да се изкорени тероризмът и да се възвърне мирът в страната”, сподели Макрон след диалозите с съветския си сътрудник.

Според френския президент потреблението на химически оръжия в Сирия е „ алената линия “, чието прекрачване ще провокира „ неотложен отговор “ от страна на Франция. „ Съществува доста ясна алена линия от наша страна: потреблението на химическо оръжие “, акцентира Макрон.


От думите му стана ясно още, че по време на срещата им е била разисквана и обстановката със секс малцинствата в Русия и в частност – на територията на Чечня.

Договорено е и двете страни да продължат плановете в научната и галактическата област.

„ Продължават икономическите планове, плановете в научната област, плановете за партньорство в аерокосмическата област, енергетиката, които бяха развивани през последните години. И ще следим доста деликатно за развиването им”, сподели още Макрон.
Той означи, че би желал финансирането на плановете да минава по-гладко.

В отговор на журналистически въпрос, Путин съобщи, че антируските наказания по никакъв метод няма да оказват помощ обстановката в Украйна да се възстановява.

По време на договарянията Макрон е подчертал значимостта на Русия в актуалния свят. По думите ми, нито един значим проблем не би могъл да откри решение без присъединяване на Русия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР