Президентът на Рилски спортист очаква наказания за съдиитe Венцислав Великов,

...
Президентът на Рилски спортист очаква наказания за съдиитe Венцислав Великов,
Коментари Харесай

Петър Георгиев с остра критика към съдиите след ЦСКА - Рилски спортист

Президентът на Рилски състезател чака санкции за съдиитe Венцислав Великов, Станимир Русев и Владимир Занев, които управляваха четвъртия мач от полуфиналната серия против Черноморец, изгубен от самоковци с 90:95 след продължение. Шефът на самоковци съобщи, че в случай че те не бъдат глобени, той ще се откаже от баскетбола и повече няма да влага пари в клуба. Ето какво сподели Георгиев след провалянето от ЦСКА със 72:86 във втория мач от серията за бронзовите медали, която беше изгубена от отбора с 0-2 победи. 

“От моя страна безусловно нищо не се е трансформирало. Отборът беше селектиран вярно. Направихме добра предсезонна подготовка. Видяхте, че в процеса на шампионата бяхме много положителни. И най-после се получи един спад, който е непонятен за мен. Нито изискванията, нито заплатите са се трансформирали. Не знам дали в различен тим нещата са толкоз точни, колкото при нас. От другата страна някои тимове не играят феърплей по отношение на останалите, тъй като до Нова година играят с един състав, а след Нова година взимат скъпи играчи и обръщат шампионата. Това не е добре за баскетбола.

Разбира се, че и ние можехме да създадем такова нещо, обаче е в полза на феърплея, в случай че играеш през целия сезон със същия състав. Да изгоня трима души от тези, които са играли, и да взема трима с по-високи заплати и да скапва всичко? В тази зала тук, в която не би трябвало да се играе баскетбол. Виждате, железни винтове - такава зала в света няма. Да се играят полуфиналите и финали, откакто имаме устав, в който написа, че в зала под 500 индивида не може да се играе баскетбол. За тая аудитория, която имат ЦСКА, и тази зала е огромна, тъй като имат 20 души.

Сега не можем да намерим телевизия, която да предава шампионата. Казват, че няма гледаемост. Как да има гледаемост, като се вършат такива маймунджълъци. Особено последният мач в Бургас, за който нямам думи да оприлича на какво приличаше. Тримата не са нито съдии, нито нищо. Можехме да бием, да отидем в пети мач и който е по-добър, да отиде на край. Това нещо и душевен ги демотивира момчетата. Особено в мача в Самоков те бяха като пребити. След обстановката в Бургас аз съм на прага да се откажа от баскетбола. Ако считат, че тези тримата, които направиха това закононарушение в Бургас и не ги санкционират, аз се отхвърлям от баскетбола. 12 треньора остават без работа, а 300 деца няма да играят баскетбол.

За Людмил Хаджисотиров съм направил безусловно всичко. 11 години е при мен. Дал съм му цялостен картбланш и мисля, че сме работили съвършено. Всеки се изчерпва и му идва нещо допълнително и не устоя от време на време. Това какво ще се случи тази седмица която идва ще стане ясно. Сега не мога да ви кажа. И от него зависи, и от мен. Първо зависи дали аз ще остана в баскетбола. В Самоков няма да има баскетбол без мен. Рилски състезател ще го има, само че баскетбол в Самоков няма да има. Знам какво върша 33 години за баскетбола в този град ”, безапелационен бе Георгиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР