Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че правителството ще

...
Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че правителството ще
Коментари Харесай

Тайван остава несломим пред китайските заплахи

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен съобщи, че държавното управление ще продължава да пази тайванската независимост и либерален метод на живот. „ Страната преодоля големи компликации в прехода си към постоянна и дейно функционираща народна власт “, сподели Цай, цитирайки случая в Гаосюн.

Тя направи своето изказване по време на банкет на делегация от демократични деятели от непознати страни в президентския офис в столицата Тайпе.

Цай акцентира, че тази година се означават 40-тата годишнина от случая в Гаосюн и 30-тата годишнина от „ клането “ на площад Тянанмън. По нейни думи точно тези събития са положили основите на тайванската народна власт и са изрично доказателство, че последната е главен приоритет за тайванското общество, реализиран с доста старания и жертви. Именно случаят в Гаосюн от 10 декември 1979 година е довел до гонене на огромен брой политически дисиденти, в това число на някогашния вицепрезидент Анет Сю-лиен Лу, на генералния секретар на президента - Чен Чу и на някогашния ръководител на Демократическата прогресивна партия (ДПП) - Ши Минг-тех. Това на собствен ред е довело и до сформирането на ръководещата през днешния ден ДПП седем години по-късно през 1986 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР