Президентът на моторспорт дивизията на Yamaha Коичи Цуджи напусна поста

...
Президентът на моторспорт дивизията на Yamaha Коичи Цуджи напусна поста
Коментари Харесай

Ключова MotoGP фигура напусна отбора на Yamaha

Президентът на моторспорт дивизията на Yamaha Коичи Цуджи напусна поста си, с което преструктурирането на MotoGP плана на конструктора продължава. Yamaha подеха разнообразни организационни промени от началото на зимната пауза в Световния шампионат по мотоциклетизъм след извънредно сложния сезон 2018. Миналата година Yamaha сложи нов антирекорд за най-дълга серия без победи в шампионата – 24 следващи кръга. Победната суша завърши с помощта на триумфа на Маверик Винялес на австралийската писта " Филип Айлънд ".
Yamaha's motorsport division president steps down #MotoGP https://t.co/vJUuO3ONsT
— Motorsport.com (@Motorsport) September 18, 2019
Най-видната смяна бе промяната на водача на MotoGP плана Куджи Цуя, който с изключение на уволнението си бе заставен да се извини обществено на двамата фабричен водачи на тима Валентино Роси и Маверик Винялес след разочароваща подготовка в Австрия.

" We're getting closer " - @mvkoficial12

Reason to be positive for the @YamahaMotoGP rider who takes his fourth podium in six races! #SanMarinoGP pic.twitter.com/UopfTtuGsG
— MotoGP™ (@MotoGP) September 15, 2019
От началото на сезон 2019 досега Yamaha имат една победа на името на Винялес в Холандия. На последните проби в Чехия и Италия тимът даде на водачите си прототипа за сезон 2020 в шампионата – нещо, което не бе правил в последните две години.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР