Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах заяви, че
Коментари Харесай

Томас Бах: МОК е независим и решението за Русия не е политическо

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах съобщи, че решението за изхвърлянето на Русия от присъединяване на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг следващата година няма връзка с политически ползи. Германецът се надява всички чисти състезатели от страната да вземат участие в  Южна Корея под безпристрастен байрак.

" Искам да благодаря на господин Шмит и работата на неговия екип. Комисията изготви явен протокол за систематична операция на антидопинговите правила. Имало е грешки с антидопинговата лаборатория в Сочи. Затова МОК взе изрично решение да не допусне изпращането на състезатели под съветски байрак. Чистите състезатели ще вземат участие под олимпийски байрак и олимпийският химн ще бъде изпълняван при извоювана купа. Те ще бъдат вписани в листата като под името " Олимпийски спортисти от Русия ". Тези решения би трябвало да сложат точка на тези грозни обстановки. Спортният министър Мутко е осъден със възбрана в присъединяване на каквито и да е събития, свързани с МОК ", съобщи Томас Бах на съвещанието в Лозана.

" В Рио нямахме опция да изслушаме съветската страна, която има право на отговор и отбрана. Тогава ставаше дума за проблеми с лабораторията в Москва. Сега казусът е в олимпийска лаборатория. Става въпрос за корупционна скица сред Международната федерация по повдигане на тежести и съветската страна. Олимпийски протест в никакъв случай не е постигнал нищо. Не виждам причина Русия да спре съветски спортисти, тъй като позволяваме чистите състезатели да вземат участие и да покажат, че има почтени спортисти в страната. Мислим, че чистите състезатели могат да изградят мост за бъдещето и честните надпревари при олимпийски правила ”, добави президентът на МОК.

" Тази глоба беше призната, откакто дадохме на Русия опция да бъдат изслушани, имахме съветска делегация при срещата на борда. По време на срещата президентът на съветския олимпийски комитет се извини. Решението е изцяло изолирано от политически ползи. Що се отнася до спонсорите и притежателите на тв правата, те са изцяло наясно, че МОК е изцяло самостоятелен политически. Не позволяваме вмешателство от политически ползи ", приключи германецът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР