Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах поздрави Русия

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах поздрави Русия
Коментари Харесай

Томас Бах призова за връщане на доверието в руския спорт след среща с Путин

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах поздрави Русия и президента на страната Владимир Путин за организацията на международното състезание по футбол. Той се срещна с Путин преди финала сред Франция и Хърватия (4:2), след което прикани за връщане на Русия в елита на международния спорт.

" Време е Русия да се завърне в елитна спортната общественост ", сподели Бах в известие оповестено от МОК.

Бах се срещна с Путин за пръв път след обвиняванията към Русия в систематичен допинг в спорта в страната, проведен с държавна помощ. Скандалът избухна след зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година

Президентът на МОК и Путин са обсъждали развиването на съветския спорт, както и глобите, които бяха наложени на страната по време на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг по-рано през годината.

На игрите в Южна Корея съветските спортисти се състезаваха под безпристрастен байрак, само че наказването на Руския олимпийски комитет (РОК) беше свалено незабавно след края на Пьонгчанг 2018. От тогава МОК демонстрира подготвеност да допусне Русия назад в олимпийската общественост.

" Двамата реализираха единодушие по въпроса, че интереса на съветските спортисти е над всичко и е време да се стартира градивен разговор, който да помогне за бъдещото развиване на съветския спорт. Също по този начин и за цялостното завръщане на русия в интернационалната спортна общественост ", гласи известието на МОК.

Бах счита, че е от първостепенно значение правата на Руската антидопингова организация (RUSADA) да бъдат възобновени допустимо най-скоро от Световната организация (WADA). За да се случи това обаче съветската организация би трябвало да извърши два критерия, които са свързани с позитивните проби на съветски спортисти.

Президентът на МОК изгледа финала на международното състезание, като участва на стадион " Лужники " по покана на Путин. Преди дуела сред Франция и Украйна съветският президент разгласи, че страната е разрушила всички предизвестия и антируски легенди преди шампионата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР