Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах изключи възможността

...
Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах изключи възможността
Коментари Харесай

Президентът на МОК не вижда причина Игрите в Токио да не се състоят

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах изключи опцията за наново отсрочване или анулация на Летните олимпийски игри в Токио. Това той разгласи в изявление за японската организация "Киодо ".

"В момента няма причина да имаме вяра, че Олимпийските игри няма да стартират на 23 юли на Олимпийския стадион в Токио. Ето за какво няма авариен проект и по тази причина сме решени да проведем безвредни и сполучливи игри ", сподели Бах.

Той акцентира, че "безопасността на участниците " остава предпочитана задача за уредниците.

Японската организация отбелязва още, че по време на изявлението Бах не е изключил опцията да се понижи броят на феновете на Олимпиадата или даже тя да се организира без почитатели.

"В това отношение няма никакво табу ", съобщи президентът на МОК.

Бах също по този начин означи, че Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 също би трябвало да се проведат по проект.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се състоят от 24 юли до 9 август 2020 година, само че поради световната пандемията бяха отсрочени за 23 юли - 8 август 2021-а.

Организаторите имат намерение да похарчат към 100 милиарда йени (960 милиона долара) за ограничения за противопоставяне на ковид. Затова бюджетът за Игрите се е нараснал и в този момент възлиза на 1.64 трилиона йени (15.9 милиарда долара).
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР