Президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе и почти

Президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе и почти ...

София ще е домакин на Световната купа в най-новата гимнастическа дисциплина паркур

Президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе и почти целият Изпълнителен комитет на централата ще бъдат официални гости на първата за новия олимпийски цикъл световна купа в най-новата гимнастическа дисциплина – паркур. Домакин на надпреварата, при която състезателите преодоляват препятствия единствено с помощта на собственото си тяло, от 9 до 12 септември ще е пространството пред Националния дворец на културата в София.

Заявка за участие в състезанието са подали над 75 спортисти от 23 държави. България ще бъде представена от 4 мъже (Мартин Димитров, Йоан Досев, Алек Раев и Лъчезар Захариев) и една жена – Стела Паунова. Програмата предвижда на 9 септември да се проведат официалните тренировки. На 10 и на 11 до обяд ще се състоят квалификациите, а финалите ще са на 11 след обяд и на 12 септември.

Организатори на състезанието са Българската федерация по гимнастика и Международната федерация по гимнастика, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и на Столичната община. Кръгът от световната купа ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Входът за зрители ще е свободен.

За достъп до няма да се изисква отрицателен PCR тест или сертификат за поставена ваксина.

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Източник: actualno.com