Президентът на Куба: няма да прегърнем капитализмаПрезидентът на Куба Мигел

...
Президентът на Куба: няма да прегърнем капитализмаПрезидентът на Куба Мигел
Коментари Харесай

Президентът на Куба: няма да прегърнем капитализма
Президентъ

Президентът на Куба: няма да прегърнем капитализма
Президентът на Куба Мигел Диас Канел съобщи, че провежданите в страната промени няма да доведат до преход към капитализъм, съобщи Агенция Франс Прес.

Островната страна организира конституционна промяна, която ще узакони частната благосъстоятелност и пазарната стопанска система.

Това обаче няма да докара до отвод от социализъм, който кубинците асоциират с качествено опазване на здравето и обучение, само че също и с отрицание на финансовото неравноправие.

„ В Куба няма да има преход към капитализъм или каквото и да е оттегляне от нашите политики или от революцията “, съобщи 58-годишният Диас Канел в особено послание.

„ Очаквайте от нас само старания и решения, ориентирани към битката, обединяването и успеха “, добави кубинският президент.

Островната страна има намерение да промени конституцията от 1976 година. Очаква се промените да бъдат признати без съпротива. Стратегическите браншове на стопанската система ще останат под централизирано ръководство, само че задграничните вложения ще бъдат приети за значим тласък за развиване.

Комунистическата партия ще продължи да бъде „ водеща мощ за обществото и страната “, написа "Гранма" - орган на Централния комитет на Кубинската комунистическа партия.

Предложенията за промени в конституцията идват едвам три месеца след встъпването в служба на Диас Канел, който размени отпред на страната иконите на Кубинската гражданска война — Раул Кастро и преди този момент брат му Фидел.

Новият главен закон планува възобновяване на поста министър-председател, отстранен с конституцията от 1976 година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР