Президентът на КТ “Подкрепа“ Димитър Манолов, който си изпусна нервите

...
Президентът на КТ “Подкрепа“ Димитър Манолов, който си изпусна нервите
Коментари Харесай

Димитър Манолов се развика на майки да спрат да разхождат “тия нещастни деца“ по улиците, после се извини

Президентът на КТ “Подкрепа “ Димитър Манолов, който си изпусна нервите на съвещанието на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания във вторник и се разкрещя на майки на деца с увреждания да се засрамят и да спрат да ги “разхождат по улиците “, в сряда се извини за изявлението си.

Манолов разкритикува преди ден квалифицирания от омбудсмана Мая Манолова с присъединяване на майки на деца с увреждания законопроект за персоналната помощ като “аматьорски “, противопоставящ хората с увреждания и преследващ политически цели.

“Нека да се разберем в тая страна има ли конституция или няма и кой написа законите. Закони се пишат в Народното събрание, закони се пишат в държавното управление. Нито съм държавно управление, нито съм Народно заседание и не ми подвиквайте като пастир. И престанете да разхождате тия нещастни деца по улиците. Засрамете се малко, засрамете се малко! ", обърна се Манолов към една от майките, участваща в разискването, откакто тя го репликира и синдикатите да стартират да пишат закони.

" Да, засрамете се, съществено го приказвам това, безусловно съществено. Защото това, което вършите с вашите деца, е безчовечно ", сподели той.

В сряда пред бТВ Манолов се извини за думите си като посочи, че е бил свестен неправилно – че в действителност му е жалост за децата и е имал е поради, че техните проблеми се употребяват за политически цели. Той обаче не пожела да посочи кой ги употребява.

“Аз съм дете на неработоспособен. Баща ми беше “тежък неработоспособен “, както ги назоваха тогава. Така че какво разбирам, допуска се, че на личния си тил задоволително доста съм схванал “, сподели той.

Манолов разяснява, че извадени от подтекста думите му в действителност звучат като нещо, за което би трябвало да се извини. “Това, което споделих на място в действителност, беше, че като човек, сензитивен към тези неща, ми е мъчително да виждам по какъв начин биват използвани за политически цели. Ако съм засегнал, тъй като там в действителност има естествени и свестни хора, които явно, гледайки това са ме разбрали погрешно, аз им сервирам извиненията си “, сподели Манолов.

Той обаче разяснява, че на място е имало и хора с ненормално държание и посочи, че засяга такива, които са крещели след него и след хората с инвалидни колички и патерици: “Убийци “.

“На мен да ми викат каквото желаят, само че викаха “Убийци “ на хора с колички и патерици “, възмути се той.



Той съобщи, че децата с увреждания би трябвало да са измежду нас, да имат естествена среда и да се разхождат, само че не и да живеят на палатка и да ги пече по през целия ден слънцето.

“Не сме общество от изроди, задоволително е да забележим веднъж, че има палатков лагер “, съобщи Манолов.

Той не пожела да назове кой използва децата с увреждания и техните майки за политически цели. “Аз с политика не се занимавам, няма да се явявам нито на избори за президент, нито за народен представител, нито за кмет...В тази тематика никой няма право да се движи с популизъм и къси политически облаги, както споделих и в залата “, уточни той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР