Президентът на Косово Вьоса Османи реши да отложи за неопределено

...
Президентът на Косово Вьоса Османи реши да отложи за неопределено
Коментари Харесай

Предсрочните избори в Северно Косово отложени за неопределено време

Президентът на Косово Вьоса Османи реши да отсрочи за неопределен срок плануваните за 18 декември предварителни избори в обитаемото със сърби Северно Косово, заяви „ Косово онлайн “.

Според портала Османи е решила да отсрочи изборите, планувани за 18 декември в обитаемата със сърби северна част на самостоятелната сръбска област в общините Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавич и Звечан. Съобщава се, че решението е взето след случаите, които се случиха в северната част на провинцията през последните няколко дни, и след искане на западните посланици. Нова дата на изборите не е обявена.

На 14 ноември президентът на непризнатото Косово насрочи предварителни избори за 18 декември в тези райони. Представителите на главната политическа мощ - Сръбска листа, която съставлява сръбските ползи в Косово, не се явиха на консултациите за новите избори. В същото време Прищина назначи политици, които на последните избори в Косово завоюваха по-малко от 2% от гласовете на сърбите, на постовете в държавното управление, освободени от сърбите.

Във вторник, 6 декември, специфичните сили на косовската полиция нахлуха в постройката на изборната комисия в северната част на Косовска Митровица. Според известия в медиите, са се чули детонации, някои елементи на града са били задимени и са задействани сирени. Освен това във вторник косовската полиция нахлу със мощ в постройката на община Зубин Поток, в северната част на Косово. По време на насилственото завладяване жителите в постройката са се съпротивлявали, чули са се детонации и сирени на мястото на случая, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР