Президентът на Косово Вьоса Османи написа днес във Фейсбук, че

...
Президентът на Косово Вьоса Османи написа днес във Фейсбук, че
Коментари Харесай

Вьоса Османи: В Косово никога повече няма да има сръбска армия и полиция

Президентът на Косово Вьоса Османи написа през днешния ден във Facebook, че в Косово в никакъв случай повече няма да има сръбска войска и полиция, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

" На територията на Република Косово в никакъв случай повече няма да има служители на реда и бойци от Сърбия ", написа тя и добави, че става въпрос за " открита опасност с експанзия " и " хегемонистка фантазия на Сърбия ", която няма да се сбъдне.

Тя сподели още, че нападенията против косовски служители на реда и публицисти са закононарушения и причинителите би трябвало да бъдат изправени пред правораздаването.

Сръбският министър председател Ана Бърнабич и шефът на сръбската държавна Служба за Косово Петър Петкович обявиха през днешния ден, че " дейностите на косовския министър председател Албин Курти са довели до ръба на въоръжени конфликти " и показаха мнението, че според Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Сърбия има право да върне избран брой свои войски в Косово.

Журналистически екип на прищинския уебсайт Калко бе атакуван от маскирани мъже на кръстовище в северна Митровица, само че публицистите съумели да избягат и не са потърпевши.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР