Президентът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че от синдикалната организация

...
Президентът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че от синдикалната организация
Коментари Харесай

КНСБ настоява държавата да отпусне средства за подкрепа на обществения транспорт

Президентът на КНСБ Пламен Димитров разгласи, че от синдикалната организация са подготвени да излязат на митинг, в случай че се наложи, поради незадоволителното финансиране от страна на страната на публичния превоз у нас, чиито бранш пострада най-вече от пандемията. Той изиска гаранции, че в държавния бюджет за 2022 година, ще има задоволително средства за развиване на железопътната инфраструктура и на публичния превоз, оповестяват от БНР.
Пандемията нанесе огромни вреди върху работата на градския превоз в София, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова.
" Чувствително понижаване на пасажерите по време на пандемията, а и към момента и в това време желанието ни да не понижаваме транспортните средства, т.е. да не усилваме интервалите за придвижване, с цел да може хората, които употребяват градски превоз да го употребяват и да има повече разстояние в транспортните средства тогава, когато е допустимо. Тези две цели, които си опонират взаимно водят до сензитивно понижаване на приходите, до трупане на големи загуби в областта на градския превоз. Затова ние настояхме и се обърнахме и към страната при актуализацията на бюджета да бъдат заложени средства, с които да бъдат подкрепени общините, с цел да компенсират тези големи загуби, които не са по виновност на общините или ръководството “, сподели кметът на града.

Фандъкова заяви, че е планувано средства в размер на 40 милиона да бъдат дадени на общините за компенсиране на загубите, само че 70 милиона лв. са единствено загубите на Столичния градски превоз.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изиска да има задоволително средства за развитите на публичния превоз в бюджета на страната за идната година.

" Защо електротранспорта не получи никаква поддръжка - може би, тъй като там няма никакви частни компании. Умишлено съм по-язвителен, с цел да може някой да чуе това, което приказваме “, сподели Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР